10% pentru bacsis, dar cat la suta pentru maniere?

Cat la suta pentru maniere frumoase si politicoase ofera din timpul lor, angajatii pe postul de chelner? As vrea CASA stiu si eu de ce sa respect cei 10% din consumatie pentru bacsis atunci cand nu sunt tratata cum trebuie?

Ce inseamna „cum trebuie” la mine. Sa intru ca o diva in cafenea si sa se rostogoleasca covoru’ rosu sub picioarele mele. In timp ce se rostogoleste sa vad sclipirea firelor din aur din tesatura covorului si pentru CASA nu orbesc, sa-mi pun Ray Banii la ochii mei la fel de sclipitori. Sa vina domnita sau domnu’ chelner la mine repede cu-n scaun CARE sa mi-l puna repede la masuta sa sed. Sa ma gadile cu vorbe dulci de genul „domnia ta” sau „stimata domnita preafrumoasa”.

Da, ma, glumesc. Dar puii mei, de ceva timp ma tot contrazic cu prietenul meu. El mi-o da p-aia ca asa a fost educat, sa arunce cu 10%. Si nu zic, c-ar fi un lucru rau. E frumos sa apreciezi munca oamenilor. Mai ales ca nu-s cine stie ce salarii in domeniul asta. Dar hai sa ne oprim putin si sa nu mai fim asa snobi in darnicismul asta.

Ca sa las bacsis misto, eu, PERSONAL, trebuie sa ma fi simtit ok in interactiune cu chelnerul/ita. Sa vad un zambet, un „buna ziua”, un „s-aveti o zi frumoasa”, „cu placere” si „multumesc”. Mare cacat nu vreau.

Aia voiam sa zic. Nu mai hraniti snobismul. Daca se planteaza langa tine, sta cu carnetelu-n mana si se uita de sus de parca scrie pe fata ei ca urmeaza sa-ti scuipe in tot ce urmeaza sa comanzi, de ce sa-i lasi zeci de lei bacsis?

Surse FOTO: giphy.com si geekongadgets.com 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s